de Groot Diensten Belastingen

"Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel"

Deze slogan kent u vast wel. Maar maken ze het voor u ook makkelijker. Wij wel.

Wij hanteren een no-nonsens aanpak en zijn eerlijk en gaan recht door zee. Door de jarenlange ervaring in de wet- en regelgeving in zowel salarispraktijk als in de boekhouding, kunnen wij snel zien of wij u vakkundig kunnen helpen.

Wij kunnen voor u veel belastingzaken uit handen nemen en blijvend in de gaten houden. Enkele voorbeelden hiervan zijn;

 • aangifte inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen
 • zorgtoeslag
 • huurtoeslag (voorheen huursubsidie)
 • kinderopvangtoeslag
 • 

Vaste bedragen.

Wij werken uitsluitend op vaste bedragen. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verassingen te staan.

Voor uw aangifte inkomsten belasting hanteren;

 • Studenten en scholieren, (T-aangifte) € 17,50
 • Particulieren € 25,00 per aangifte voor alleenstaanden
 • Particulieren € 45,00 voor fiscale partners

Voor ondernemers (vraag wel naar de voorwaarden)

 • € 175,00 per aangifte (excl. BTW)

Voor uw zorgtoeslag

 • Particulieren € 25,00 per aangifte

Voor huurtoeslag (voorheen huursubsidie)

 • Particulieren € 25,00 per aangifte

Voor kinderopvang

Vraag hiervoor naar de voorwaarden. Er zijn hieraan zoveel aspecten verbonden dat het niet handig is om hierover een op voorhand een vaste prijs te hanteren. Deze prijs kan wel worden vastgesteld na een overleg met u.

Iedere Nederlander heeft wanneer deze voldoende belasting verschuldigd is, recht op het toepassen van de algemene heffingskorting (ca € 2.000). Deze heffingskorting wordt in mindering gebracht op de verschuldigde inkomstenbelasting. Vaak merkt u hier niets van, omdat wanneer u in loondienst bent, de werkgever al automatisch rekening houdt met het toepassen van de heffingskorting bij het inhouden van loonbelasting op uw loon.

Zoals reeds genoemd dient u voldoende belasting verschuldigd te zijn om gebruik te maken van de volledige heffingskorting. Verdient u minder dan ca € 6.000 dan kunt u niet de gehele heffingskorting gebruiken. De toe te passen heffingskorting is maximaal de verschuldigde inkomstenbelasting. Een voorbeeld: u bent in 2006 € 600 inkomstenbelasting verschuldigd over een bescheiden bijverdienste. De heffingskorting bedraagt nu ook € 600, derhalve hoeft u niets te betalen. Met het restant van de algemene heffingskorting ad € 1.400 (2.000-/-600) kunt u niets doen in dit geval.

Tot zover de situatie voor de alleenstaande Nederlander. De wetgever heeft een mogelijkheid ingebouwd om de heffingskorting toch terug te krijgen, indien uw partner wel voldoende belasting verschuldigd is. Dit gebeurt niet automatisch. U moet dan kiezen voor fiscaal partnerschap in de inkomstenbelasting. Wij kunnen voor u deze verziveringsregel toepassen.

Wie zijn standaard fiscaal partner?

Wanneer u getrouwd bent, is uw partner automatisch uw fiscaal partner. Met het gehuwd zijn wordt ook bedoeld geregistreerd partnerschap. Wanneer één van deze situaties van toepassing is, bent u dus automatisch elkaar fiscale partner in de inkomstenbelasting.

Wie kunnen kiezen voor fiscaal partnerschap?

Indien u samenwoont met vriend, vriendin, broer, zus of ouders kunt u onder voorwaarden ook in aanmerking komen voor het fiscaal partnerschap. Dit is met name interessant wanneer één van beide samenwonenden geen of een laag inkomen heeft. Er gelden wel een aantal voorwaarden. Wij kunnen u hierin een gedegen advies geven over uw huidige situatie. Vul hiervoor het contactformulier in en wij zullen op korte termijn contact met u opnemen.